Staranna produkcja wypieku kołacza
Kołocz śląski to niezwykłe połączenie delikatnego ciasta, słodkiej masy oraz chrupiących migdałów. Jego wyjątkowy kształt, przypominający małe, okrągłe niespodzianki, tylko pogłębia apetyt. Wypiek nie tylko smakuje doskonale, ale również jest przygotowany z najwyższej jakości składników, aby zapewnić klientom niezapomniane doznania kulinarne. Na oficjalnej stronie internetowej dostępne są kolejne etapy produkcji wypieku, co buduje wiarygodność oraz obeznanie Stowarzyszenia Konsorcjum Producentów Kołocza.
Promocja kołacza
Kołocz śląski to tradycyjny, regionalny wypiek, który jest zestawieniem najwyższej jakości składników i starannie przekazywanych przez pokolenia sekretów piekarskich. Stowarzyszenie Konsorcjum Producentów Kołocza zachęca podczas różnych imprez do zapoznania się z historią wypieku oraz metodami oraz kolejnymi etapami wytwórstwa. Dodatkowo podczas festiwali organizowane są konkursy, a przede wszystkim istnieje możliwość skosztowania wyrobów. Grupa pragnie podzielić się wyjątkowym smakiem, który od wieków jest tak samo doceniany i wciąż zachwyca nawet najbardziej wybredne podniebienia.